Een stukadoor is een vakman die u kan inschakelen voor de afwerking van uw muren en plafonds. Ook wel stucer, plakker of pleisterwerker genoemd heeft een groot scala aan gereedschappen die hij of zij gebruikt om de specie, c.q. pleister, op de wanden en plafonds te smeren. Er bestaan verschillende technieken om het stucwerk zijn uiteindelijke vorm mee te geven.

De gereedschappen die een stukadoor gebruikt zijn:

PleisterspaanRubber schuurbordPaleerijzerHouten spaan
RaapspaanSpackmesReiStukadoorstroffel*

(*)Dit wordt gezien als hulpgereedschap

Pleistermachines

Er bestaan verschillende soorten pleistermachines die een stukadoor kan gebruiken.

De Lancy PH9 RS2

De Lancy Mixy Jet Spuitmachine bevat de volgende systemen:
Air’Net system
Anti-stof systeem.
Dit systeem, ontwikkeld en gebrevetteerd door Lancy, voorkomt dat de stof ontwikkeld door de opening van de zakken ingeademd wordt door de gebruiker.
De mengkuip is gesloten met een deksel voorzien van een opening van de grote van een zak. Wanneer de zak opengescheurd wordt op de tanden die voorzien zijn boven de opening, de zak vormt de sluiting tussen de gebruiker en de stof die op die manier gevangen blijft in de mengkuip.
Dit systeem, die gebruik maakt van het venturi-effect en de depressie veroorzaakt door de uitlaat van de motor gassen, heeft het voordeel van geen behoefte te hebben aan onderhevige slijtage onderdelen.
Zijn onderhoud beperkt zich tot een eenvoudig water reiniging.

Hydro’Stop system

Water dosering.
Deze Lancy innovatie stelt de gebruiker in staat de hoeveelheid water voor de menging te programmeren.
De gebruiker kan op die manier:
o De voorschriften van de pleister fabrikanten nauwkeurig na te leven.
o Altijd dezelfde dosering te gebruiken voor elke afgemaakte charge.
o Een homogeen samenstelling van korrel, aspec en kleur te garanderen.

Mix’control system

Programmatie van de mengtijd.
Deze Lancy innovatie laat toe om de mengtijd te respecteren, dus het product op zijn goede densiteit te gebruiken en de risico op kleur verschil te vermijden.Voor een perfecte homogeniteit van de verschillende chargen, de mengtijden moeten het object zijn van een nauwkeurig beheer en controle.
Met de Mix’Control System, de menger vertraagt automatisch wanneer de mengtijd bereikt is. Dit systeem biedt een aanzienlijk besparing op de mortel (van 10 tot 15 ‰ per jaar)

Speed’Control system

Toerenteller van de wormpomp.
De toerenteller laat toe om de snelheid van de worm te evalueren. Hij biedt drie voordelen:
o De gebruiker kan het spuitdebiet identiek reproduceren (zeer praktisch voor de afwerkingskorrel)
o De gebruiker kan zien of dat de worm aan het draaien is.
o Laat toe om de drukte van de pomp nauwkeurig te regelen.

Hp’Protectsystem

Bescherming van de hogedrukreiniger in geval van watergebrek.
Lancy heeft deze uniek systeem ontwikkeld om de hogedrukreiniger te beschermen tegen de risico van droog te werken.
o Niet mogelijk om op te starten of onmiddellijk stopzetting als het water niet aan de machine aangesloten is of in geval van toevoer onderbreking.
o De levensduur van de hogedrukreiniger is behouden.

Quick’Tens system

Snelle vervanging van de spanriem.
Een innovatie waarmee men de spanriem van de compressor snel en zonder gereedschap kan vervangen.
De compressor spanriem moet in enkele minuten vervangen kunnen worden. Op de Lancy machines kan de compressor met een hand opzij geduwd worden om de spanriem te vervangen, zonder moeite en zonder gereedschap. De nodige spanning wordt bekomen dankzij de trekkracht van de motor (standaard op de hele gamma)

Mix’Up system (optie)

Automatisch omkappen.
Wanneer de mortel bijna op geraakt in de wormkuip, wordt de mortel die zich in de mengkuip bevindt automatisch omgekapt.
De bediener hoeft niet meer bij de machine te blijven staan, wat een aanzienlijk verbetering van de tijdindeling op de werf mogelijk maakt, dus beter rentabiliteit.

Stop’Flux system (optie)

Automatisch stopzetting van de wormpomp wanneer de kuip leeg is.
Een pneumatische detecteur beschermt door een membraan laat toe om de wormpomp te stoppen wanneer de kuip leeg is.
Deze toepassing beschermt de levensduur van de pomp door te voorkomen dat deze droog draait en lucht in de darm meebrengt.

De Mono-Star

De MONO-STAR is een 230V pleistermachine speciaal ontworpen om voorgemengde afwerkmaterialen zowel nat als droog , op basis van cement, gips, kunsthars, silicone, cellulose en dergelijke te verwerken. Er kunnen materialen met een korreldikte van max. 5 mm verwerkt en verpompt worden.

De Worker

De worker is dezelfde pleistermachine als de Mono-Star, maar in een kleiner uitvoering.

Ps4you

De tot in detail perfect geconcipieerde pleistermachine Ps4YOU leent zich voor de verwerking van alle gangbare machine pleisters. onverwoestbaar, roestvrij en betrouwbaar, ondersteund zij uw team op de werf.

Minerale sierpleisters

MONOREX

De minerale sierpleister Monorex is een eenlagig waterwerend en decoratieve pleister die op verticale wanden in metselwerk of beton kan toegepast worden
Voor een gekrabde afwerking wordt de sierpleister op een totale dikte van 15 mm aangebracht, bij voorkeur in 2 arbeidsgangen aan te brengen. Na een droogtijd van ongeverr 3 tot16 uren, afhankelijk van het weer, kan men de pleister opkrabben.
De dikte moet minimum 10 mm bedragen na de gekrabde afwerking.
Verbruik : afhankelijk van de ondergrond.
Verpakking : 30 kg. (40 x 30 kg. / pallet)

PAREXAL

Pleister op basis van mortel met hydraulische kalk, verlicht, waterwerend en gekeurd in de massa, speciaal ontwikkeld voor de bescherming en de decoratie van oude gebouwen. PAREXAL kan gebruikt worden voor het heropvullen van voegen (steens uitzicht), het opvoegen van baksteen en gevelstenen, bekleding en waterwerend maken van gevels en als gevelbepleistering.
Kleuren : 48 kleuren
Verbruik : minimum 14 kg/m²/cm laagdikte.
Verpakking : 30 kg. (40 x 30 kg. / pallet)

PARMUREX STOFVRIJ

Eenlagige onderlaag voor het waterwerend maken van verticale wanden binnen en buiten die daarna bekleed worden met een aangepaste pleister of zichtbaar blijven.
Verbruik : 12 à 22 kg, afhankelijk van de ondergrond.
Verpakking : 30 kg. (40 x 30 kg. / pallet)

E.H.I.

Pleister, geschikt voor isolatiesysteem, in poedervorm bestaande uit witte cement, luchtkalk, kalk- en kiezelachtig zand en toeslagstoffen (pigmenten, hydrofuge, …) welke na vermenging met water gebruiksklaar is.
Kleuren : 48-kleuren
Verbruik : +/- 25 kg./m²
Verpakking : 30 kg. (Pallet : 40 x 30 kg.)